Utánpótlásképzés

2011.01.03. 22:25

A HCW suli az első kezdeményezés Magyarországon, hogy az érdeklődőknek lehetőségük legyen tanulni a pankráció alapjait, miközben testüket és szellemüket kiváló formába hozzák. A HCW pankrátorai hosszú éveken át tanulmányozták a külföldi (elsősorban amerikai és japán) pankráció-iskolák tananyagait, edzésmódszereit és technikáikat. Bár hazánkban hivatalos "pankráció-edző" titulus még nem létezik, a HCW pankrátorai első kézből, személyesen oktatják a tanulókat, és tanítanak meg mindent, ami ehhez a nem mindennapi sport gyakorlásához szükséges. Fontos megjegyezni, hogy a pankrációt a HCW a sport részénél fogva közelíti meg, így a külföldi iskoláktól eltérően nem 3-4 hónapos ciklusban történik a képzés, hanem folyamatosan, melynek szerves része a komoly fizikai felkészítés. Sokan úgy gondolják, hogy eljönnek az edzésre, és egyből a harmadik kötélről fognak ugrani, vagy az éppen kedvenc amerikai szupersztárnak egy jellegzetes mozdulatával fogja kezdeni a napját. Ez azonban nem így történik, az edzés része az állandó mozgásfejlesztő, kondíciójavító gyakorlatok széles skálája, mely minden sportnak az alapja, így a pankrációnak is, melyeket a ringbe lépés előtt magas szintre kell fejleszteni. Az iskolában több féle stílust lehet tanulni, amelyeket később az ember saját arculatára formálhat. A közös alap elengedhetetlen, így a már más küzdősportokból ismert esés és tompítási technikákkal kezdődik a tanfolyam, melynek az idő múlásával különféle válfajaival (Judo, Birkózás, Jiu  Jitsu…) is találkozik a résztvevő. Ez alatt végig folyamatos elméleti okításon is részt vesznek, mert fontos a pankráció világát körbeölelő felfogással foglalkozni, hogy megértsük ezt az összetett világot, illetve tanuljanak egy olyan mentalitást a jelentkezők, amely megtanítja őket különböző helyzetekben színesen viselkedni, reagálni. Az idő és a teljesítmény függvényében a tanulók mozdulatokról, mozdulatkora haladnak a saját egyéniségük kialakítása felé. A folyamatos edzés megtérül. Rendszeres felmérésekkel szembesítik a diákokat a teljesítményükkel, így csak maguktól függenek a résztvevők. Az eddigi adatok alapján a diákok 95%-a a többszörösére lett képes bizonyos fizikai feladatok elvégzésére, pár hónap után, mint azelőtt. Korhatár nincs az iskolában, viszont műsorban 18 év alatti személy nem szerepelhet. A személyes jelentkezéskor a résztvevőnek ki kell töltenie egy adatlapot, melyben igazolja magát és elfogadja a feltűntetett pontokat. Vár mindenkit szeretettel a HCW pankrátor iskola!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hcwpankracio.blog.hu/api/trackback/id/tr322558588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NyIldikó 2011.09.22. 19:18:54

Hello!

Mennyi idős kortól érdemes e sportot kezdeni?
Köszi

pankráció 2012.05.23. 14:38:48

12-két évesen lehet pankrációzni aszt szeretném megtudni előreis köszi

MonkeyFace 2012.06.20. 15:51:01

hello.

képzés csak Budapesten van?Nem tervezitek esetleg egy debreceni terem nyitássát?
választ előre is köszönöm.időssebb kérdező vagyok és komolyan érdekelne a dolog.

Galcsik Kornél 2013.06.23. 18:07:33

Sziasztok. Meg szeretném kérdezni, hogy mennyibe kerül az edzés? És szerintetek az jó, hogyha pár év múlva kezdem el érettségi után? (Most 13 éves vagyok)
süti beállítások módosítása